Tatal Fantoma
Cast

Articole preluate din presa
„TATĂL FANTOMĂ” - „o rapsodie românească” în premieră în California
Filmul lui Lucian Georgescu este prezentat la Berkeley Art Museum în cadrul unui omagiu adus lui Barry Gifford

Filmul “Tatăl Fantomă”, regizat de Lucian Georgescu, va avea premiera pe coasta vestică a Statelor Unite ale Americii în cadrul „Behind the Scenes”, medalion dedicat scriitorului american Barry Gifford. Organizat de Berkeley Art Museum (BAM) în colaborare cu Pacific Film Archive şi Societatea de Film din San Francisco, evenimentul se va desfăşura în perioada 29 noiembrie - 8 decembrie 2012 în Berkeley, California.

Citeste tot
„TATĂL FANTOMĂ” - PREMIERA OFICIALĂ LA LONDRA ÎN COMPETIŢIA CELUI MAI MARE FESTIVAL DE FILM INDEPENDENT DIN EUROPA – RAINDANCE FILM FESTIVAL
“Tatăl Fantomă”, regizat de Lucian Georgescu, a fost selectat pentru a participa la cea de-a 20-a ediţie a Raindance Film Festival, cel mai important festival de film independent din Europa. Evenimentul are loc la Londra, în perioada 26 septembrie - 7 octombrie 2012.

Citeste tot
ROMANIA, PREZENTA LA RIGA FILM FESTIVAL
Regizorii Tudor Giurgiu şi Lucian Georgescu, printre susţinătorii festivalului. Tatal Fantoma prezentat in cadrul Festivalului.

Citeste tot
TATĂL FANTOMĂ, DE PASTI ÎN FLORIDA!
"Tatăl Fantomă", regizat de Lucian Georgescu, a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film din Palm Beach, Florida (12 - 19 aprilie). Festivalul, fondat în 1996, este dedicat susţinerii noilor generaţii de cineaşti, recunoaşterii vocilor noi şi originale din noua cinematografie a lumii.

Citeste tot
PREMIERĂ SUD AMERICANĂ LA MONTEVIDEO
"Tatăl Fantomă", regizat de Lucian Georgescu, va fi prezentat în selecția oficială a celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Film din Uruguay, organizat de Cinemateca din Montevideo între 29 martie și 8 aprilie 2012.

Citeste tot
LUCIAN GEORGESCU SI BARRY GIFFORD, OASPETI AI GENE SISKEL FILM CENTER DIN CHICAGO
"Tatăl Fantomă", a fost selectat în a 15-a ediție a Festivalului de Film European organizat de Centrul de Film Gene Siskel din Chicago (2 – 29 Martie 2012).

Festivalul este cel mai mare eveniment dedicat filmului european din America de Nord. În 2012, aici participă toate cele 27 de țări membre din UE, având loc 65 de premiere pentru orașul Chicago. Festivalul dorește să prezinte o gamă cât mai largă de producții recente, de la primele proiecții ale cremei noilor talente europene, la cele mai noi filme ale maeștrilor consacrați.

Citeste tot
TATĂL FANTOMĂ - ÎN TURNEU PRIN LUME
"Tatăl Fantomă", a vizitat două continente în luna martie, fiind proiectat la festivaluri de renume din Africa şi Australia şi bucurându-se de o extraordinară atenţie a publicului.

Festivalul Internaţional de Film "Byron Bay" a găzduit premiera absolută australiană pe 7 Martie. Aflat la a şasea ediţie, festivalul este un eveniment cinematografic tânăr şi în ascensiune care premiază excelenţa cinematografică locală şi prezintă o selecţie a celor mai bune filme internaţionale ale anului. Publicul din staţiunea estivală din apropierea oraşului Brisbane, New South Wales a primit filmul într-un mod excepţional, numărul participanţilor la proiecţii fiind remarcabil.

Citeste tot
TATAL FANTOMA, in competitia Festivalului de Film de la MANNHEIM-HEIDELBERG
Tatăl Fantomă a fost selectionat în sectiunea competitiva a celei de-a 60-a editii a Festivalului de Film de la Mannheim-Heidelberg (10-20 noiembrie 2011), unul dintre cele mai vechi festivaluri de profil din lume, si al doilea ca vechime din Germania.

Citeste tot
Comunicat de presa - TATĂL FANTOMĂ, in competitia Festivalului de Film de la MANNHEIM-HEIDELBERG
"Tatăl fantomă", în regia lui Lucian Georgescu, a fost selecționat în secțiunea competitivă a celei de-a 60-a ediții a Festivalului de Film de la Mannheim-Heidelberg (10-20 noiembrie 2011), unul dintre cele mai vechi festivaluri de profil din lume, și al doilea ca vechime din Germania. De-a lungul a celor 6 decenii de existență, Mannheim-Heidelberg IFF a devenit o importantă platformă de promovare a filmului de artă și de autor, susținând debutul unor regizori precum cele mai importante François Truffaut (1959), Rainer Werner Fassbinder (1969), Wim Wenders (1969), Krzyszof Kieslowski (1975), Jim Jarmusch (1980), Atom Egoyan și Lars von Trier (1984), Bryan Singer (1993), Thomas Vinterberg (1997), Matias Bize (2003) sau Ramin Bahrani (2005). Filmul lui Lucian Georgescu afost selectat în finala de 20 de filme dintr-un total de 700 de producții cinematografice primite de Festival în acest an aniversar.

Citeste tot
TATAL FANTOMA, in competitia Festivalului de Film de la Montreal
Tatăl Fantomă, în regia lui Lucian Georgescu, a fost selectionat în secțiunea competitivă destinată filmelor de debut a celei de-a 35-a ediții a Festivalului de Film de la Montreal (18-28 august 2011), singurul eveniment competitiv de clasă A din America de Nord.

Citeste tot