Tatal Fantoma
Cast

„TATĂL FANTOMĂ” - PREMIERA OFICIALĂ LA LONDRA ÎN COMPETIŢIA CELUI MAI MARE FESTIVAL DE FILM INDEPENDENT DIN EUROPA – RAINDANCE FILM FESTIVAL
Lucian Georgescu: “Filmul urmează a fi lansat în iarnă, în format DVD, si în Statele Unite ale Americii şi în Europa”

“Tatăl Fantomă”, regizat de Lucian Georgescu, a fost selectat pentru a participa la cea de-a 20-a ediţie a Raindance Film Festival, cel mai important festival de film independent din Europa. Evenimentul are loc la Londra, în perioada 26 septembrie - 7 octombrie 2012.

Faptul că Tatăl Fantomă închide ediţia aniversară a Raindance cu două proiecţii în weekend este o onoare pentru noi. Vorbim despre o expunere extrem de valoroasă în cadrul industriei. Tatăl Fantomă are un parcurs festivalier important, care a început în urmă cu un an la Montreal, eveniment de categoria A. Au urmat selecţii şi competiţii majore pe toate continentele. Si iată-ne acum prezenţi la Londra, la Raindance, cel mai mare festival de film independent din Europa - suntem foarte mândri”, a declarat Lucian Georgescu. „Filmul urmează a fi lansat în iarnă, în format DVD, în S.U.A. şi în Europa!

Filmul are deja un preview foarte bun, semnat de criticul de film Orestes Kouzof: „Debutul de lungmetraj al regizorului Lucian Georgescu este o poveste stimulatoare /.../ are un scenariu grozav, o coloană sonoră funky şi unele tactici impresionante cinematografice şi de montaj; comentariile regizorului despre aspiraţiile către modernizare sunt realizate prin poveşti scurte despre peisajul românesc, cedând în faţa celor care reflectă clădirile industriale abandonate ale anilor ’70. Georgescu păstrează nota proaspătă a filmului prin secvenţe imaginative amuzante şi referinţe directe catre spectatori, asigurând păstrarea vie a atenţiei şi un spirit ridicat de divertisment, intr-un un film inteligent în detalii”.

Ediţia aniversaraă a Raindance include 105 de lungmetraje şi peste 138 de filme scurte, însumând 64 de premiere britanice, 13 premiere internaţionale, 5 premiere europene şi 24 de debuturi regizorale, din 38 de ţări.

Elliot Grove, fondatorul Raindance Film Festival, declară: „Colecţia de filme excepţionale din acest an demonstrează că, în ciuda dificultăţilor economice internaţionale, producătorii de film independenţi continuă să uimească, să impresioneze şi să distreze”.

Inapoi la stiri